Pixel

Pixel #2 – Update 6 maanden

In deze post een update over onze kitten, Pixel (@Pixeldekat) Ze is bij het schrijven van deze post ongeveer 6 maanden oud en 4 maanden bij ons. Het is nog steeds een super lief, leuk, schattig, ondeugend en energiek katje. Een katje in huis nemen was echt een van de beste beslissingen van dit jaar.  

We hebben ondertussen een goede routine gevonden, als de wekker gaat heeft ze totaal geen geduld en begint ze meteen met miauwen. Maar dat is niet erg, dan moeten we er ten minste meteen uit. We knuffelen dan eerst een minuut of 10 op de bank tot ze er genoeg van heeft en wild door de kamer gaat rennen om te spelen. Ze krijgt in de ochtend wat natvoer en de rest van de dag heeft ze haar brokjes. Haar kattenbak schep ik elke ochtend schoon en maak ik een keer per maand helemaal schoon. Gelukkig hangt ze minder in de gordijnen, maar rent ze nu als een dolle de kamer door. Het maakt haar hierbij niet uit als ze een deur of muur tegenkomt. Een dopje van de melk is een van haar favoriete speeltjes op het moment, naast haar knuffel muisje. Ook dozen, de wasmand en naar de vogeltjes kijken vanuit de vensterbanken zijn een groot succes. Om haar goede gedrag te belonen hebben we natuurlijk snoepjes, maar we zijn erachter dat ze haar brokjes ook lekker genoeg vind. Lekker makkelijk, ze vindt het ook een leuk spelletje om achter haar brokjes aan te rennen als we die door de kamer heen rollen. Ze gaat er echt voor liggen en sluipt ernaartoe alsof het een prooi is. Heel mooi om te zien, ook vliegjes en spinnetjes spoort ze allemaal op. Het wordt een echte kletskont, ze mauwt wat af gedurende de dag. Ze laat het zeker horen als ze het ergens niet mee eens is, als ze een vogeltje ziet waar ze niet bij kan of als ze een speeltje onder de deur door heeft geschoven. 

Naast al dit spelen moet ze natuurlijk ook slapen, hiervoor komt ze graag lekker op ons liggen. Het liefste zo dicht mogelijk bij je gezicht natuurlijk, ze ligt dan heerlijk te spinnen. Ook heeft ze fijne plekjes gevonden in huis, de stoelen liggen heerlijk en ze heeft een dekentje in de vensterbank waar ze graag op ligt. Hiernaast ligt ze ook graag te slapen in doosjes als we die neerzetten voor haar.  

We zijn het eerste bezoek aan de dierarts goed doorgekomen (hier komt nog een uitgebreide post over) en ze is helemaal gecheckt en goed gekeurd. Hiernaast ook ontwormt, gevaccineerd en gechipt. Binnenkort moet ze naar de dierenarts om gesterilieerd te worden, spannend.. 

Heb jij ook een kat? Zo ja, wat is het favoriete speeltje? Ik ben erg benieuwd. Pixels favoriet is haar knuffel muisje, die neemt ze overal mee naartoe. 

Tot de volgende!

Yvette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *