Pixel

Pixel #1 – Update 3 maanden

In deze post een update over onze kitten, Pixel. Ze is bij het schrijven van deze post ongeveer 3 maanden oud en een maandje bij ons. Het is een super lief, leuk, schattig, ondeugend, energiek katje. 

De eerste week bij ons heeft pixel zich goed vermaakt, lekker in de gordijnen hangen, lege wc rolletjes waren  interessanter dan de speeltjes die we voor haar hadden gekocht en planten in de vensterbank hebben een nieuw plekje moeten krijgen omdat madam graag in de vensterbank naar buiten zit te kijken.

Binnenkort wordt ze weer ingeënt. Dan is ze helemaal beschermd tegen de meest voorkomende ziektes, wel een fijn idee. Ze krijgt dan ook meteen een chip zodat ze op onze naam staat en mocht ze een keer op avontuur gaan (we hopen het natuurlijk niet) is ze altijd aan ons te koppelen als ze gevonden wordt. 

We zijn al druk bezig haar trucjes te leren, zoals komen als we fluiten, luisteren naar haar naam of aan komen rennen als we met de voerbakjes geluid maken. Dit laatste gaat al goed zodra ze een bakje hoort komt ze meteen, ook als ze een zakje hoort waar snoepjes in zitten komt ze al. Ook willen we haar leren apporteren, gewoon omdat we dit leuk vinden en het voor haar misschien een leuk spelletje is. We zijn meteen begonnen om haar te laten wennen aan een tuigje, we doen deze elke dag een aantal minuten aan. Om het een positieve ervaring te maken krijgt ze dan ook een paar snoepjes. Ze is nog niet helemaal gewent, het halsbandje alleen vind ze geen probleem dus die krijgt ze elke dag wat langer om. Binnenkort gaan we proberen haar mee naar buiten te nemen en kijken wat ze ervan vindt. 

Omdat ze nog geen grenzen kent speelt ze graag met onze handen. Dit proberen we haar af te leren door haar af te leiden met een ander speeltje en streng nee te zeggen. Ondanks dat zitten we toch nog onder de krassen. Maar dat hoort er een beetje bij met een kitten in huis en zal wel steeds minder worden. Omdat ze nog maar 12 weken is slaapt ze veel, maar na een dutje heeft ze ook veel energie en is het meteen tijd om te spelen. Ze komt voor haar dutjes ook vaak bij ons liggen, echt heerlijk als je een klein spinnend katje in je armen hebt liggen. Een goed teken dat ze ons al helemaal vertrouwd volgens mij. 

Wanneer wij even weg gaan ligt ze vooral te slapen. Dit weet ik omdat ik een aantal keer een camera neer heb gezet die haar een paar uur heeft gefilmd. Dan onze bank, gelukkig had de bekleding al zijn beste tijd gehad, maar zodra Pixel niet meer aan de bank krabt en wij een krabpaal voor haar hebben gemaakt dan wordt het wel tijd om deze van een nieuw stofje te voorzien. Yvette en mijn vader gaan binnenkort de krabpaal maken die Yvette zelf heeft ontworpen. Hier moet meteen ook de kattenbak in komen te staan. Hoe Yvette dit heeft bedacht en hoe ze die heeft gemaakt lees je in een van haar volgende blogs.

Omdat we zoveel schattige en ondeugende foto’s van Pixel maken hebben we voor haar een eigen Instagram aangemaakt. Wil je haar zien opgroeien en haar avonturen volgen dan kan dit op @pixeldekat

Tot de volgende!

Nathan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *