Persoonlijk,  Pixel

Opzoek naar een kat #2

Zoals beloofd het vervolg van onze zoektocht naar een kat. Omdat Yvette en ik het allebei gezellig vinden om een kat te hebben, zijn we opzoek gegaan naar een kitten. Ik werk zelf vanuit huis, alle tijd dus om een kitten op te voeden. Yvette werkt wel fulltime, maar die geeft de kitten ’s avonds en in het weekend genoeg aandacht. De zoektocht begon met het mailen naar verschillende asielen en kitten opvangcentra. Helaas konden we op deze manier geen geschikt poesje vinden. De meeste katten waren al wat ouder en hadden speciale aandacht nodig.

Er waren weinig tot geen kittens in de opvangcentra te vinden. Alleen maar super goed, maar wij kiezen bewust voor een kitten die we zelf kunnen opvoeden zoals wij willen. Een wat oudere kat heeft vaak een rugzakje waardoor opvoeden lastiger wordt. Al vanaf het begin willen we haar mee kunnen nemen in de auto naar mijn ouders in Almelo. Dit is zo’n 2 uur rijden en omdat wij in een appartement wonen zonder tuin of balkon moet ze niet al gewend zijn om naar buiten te kunnen. Daarom dus onze keuze voor een kitten.

Na een aantal weken rond te hebben gezocht op marktplaats kwam ik een advertentie tegen een uurtje rijden van Breda, echt de maximale afstand voor ons, maar we hebben het er graag voor over. In de betreffende advertentie stond dat Mama kat op avontuur was geweest met de buur kater. Dat kan natuurlijk gebeuren dachten wij. We waren niet opzoek naar een echt raskat en ook niet een die speciaal voor de verkoop gefokt was, dus dit verhaal sprak ons wel aan. Na het lezen van de advertentie hebben we meteen een berichtje gestuurd. De volgende dag mochten we al langs komen om te kijken of we een klik hadden met een kitten.

Eenmaal daar zagen we dat moeder en kittens niet alleen waren. Het baasje had nog 5 katten, 2 honden, kippen en een nestje konijntjes. Gezellige beestenboel dus. Omdat de eerste 8 weken voor een kitten erg belangrijk zijn om te socialiseren en deze kittens opgroeiden tussen allerlei dieren en een kind waren het erg lieve poesje, nergens bang voor en heel speels. We waren meteen op slag verliefd. Mama kat is overigens Maine Coon en papa een normale huis tuin en keuken kat. Omdat de kittens nog ingeënt moesten worden konden we niet meteen het poesje meenemen. Ook hadden we nog helemaal geen kattenbak en andere spullen. Wel hadden al wel een naam, namelijk Pixel. Heel toepasselijk omdat ik fotograaf ben en we beiden graag filmen.

We hebben afgesproken om ons kittentje een week later op te halen. Alle tijd dus om alles wat je nodig hebt voor een kat aan te schaffen. Gisteren hebben we Pixel opgehaald en wat een schatje is het toch….. na wat te hebben gemiauwd in de auto viel ze eigenlijk vrij snel in slaap. Natuurlijk hielp het dat Yvette haar in de reismand op schoot had en dat Yvette haar kon aaien. Eenmaal thuis ging ze gelijk de kattenbak verkennen en de rest van de kamer. Ook de eerst nacht is goed verlopen, nergens last van gehad. Toen we vanmorgen wakker werden vonden we haar opgekruld op een van onze stoelen.

In een volgende blog zal ik meer vertellen over Pixel. Hoe is het eerste weekend in Almelo verlopen. Wat doen we als we op reis of op vakantie gaan? Welk eten en speelgoed krijgt ze? En wat hebben we in petto om voor haar te maken waar ze zich in kan terugtrekken en kan gebruiken als krappaal?  

Vond je dit een leuke blog, of heb je vragen laat het weten in de reacties.

Tot de volgende,

Nathan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *