Persoonlijk,  Pixel

Opzoek naar een kat #1

Deze blog is wat persoonlijker, maar we vinden het leuk om met jullie te delen en over te schrijven. Wij houden allebei van katten, we hebben als kind ook allebei verschillende katten gehad.

Ik ben opgegroeid met 3 katten, als eerste hadden wij Matroesjka deze hebben wij gekregen uit een nestje op een biologische boerderij waar wij vroeger veel naar toe gingen voor onze groentes.  Toen zij op een tragische manier is verongelukt nadat ze ontsnapt is naar buiten wilde mijn zusje en ik natuurlijk wel heel graag weer een nieuw katje. 

Matroesjka

In een kittenopvang in de buurt vonden we daar Charlotte en Sjenny. We hadden geluk, we kregen ieders een eigen kat. Sjenny was mijn kat, Charlotte van mijn zusje. Beide hielden ze erg veel van aandacht, zaten altijd gezellig op een stoel als we zaten te eten, voorpootjes netjes op tafel. Naar buiten mocht alleen onder toezicht en aan een tuigje. Hierdoor hebben ze erg goed geleerd dat ze niet verder mochten dan onze tuin. Op latere leeftijd konden ze ook zonder tuigje, gingen nooit verder dan onze tuin en kwamen altijd meteen terug als we floten. Vorig jaar zijn Charlotte en Sjenny helaas overleden door ouderdom.

Charlotte
Sjenny

Yvette heeft ook verschillende katten gehad, zo was daar eerst Beertje. Daarna kwam Skeeter. Skeeter kreeg op een gegeven moment 3 kittens, sir slasaus skeeterson, (ja echt) vlekje en pzn (poes zonder naam). Pzn is geadopteerd, de andere 2 hebben ze gehouden.

Skeeter met de kittens
Slasaus

Hierna kwam Sprokkel, een zwarte poes. Zij woont nog bij Yvette haar moeder, maar dit bejaarde katje is zo gewend aan dit huis, de tuin en de omgeving dat ze daar lekker mag blijven wonen op haar oude dag. Ze gebruikt geen kattenbak, maar de tuin en ook vinden wij het zielig om haar aan ons leven te laten wennen en ons appartement. Ons appartement is veel kleiner waar Sprokkel nu woont en ook veel te dicht bij, dus de kans dat ze terug loopt is erg groot.

Sprokkel

Omdat Yvette en ik het allebei gezellig vinden om een kat te hebben, zijn we opzoek gegaan naar een kitten. Ik werk zelf vanuit huis, alle tijd dus om een kitten op te voeden. Yvette werkt wel fulltime, maar die geeft de kitten ’s avonds en in het weekend genoeg aandacht. De zoektocht begon met het mailen naar verschillende asielen en kittenopvangen. Helaas konden we op deze manier geen geschikt poesje vinden. De meeste katten waren al wat ouder en hadden speciale aandacht nodig. In een volgende blog horen jullie meer over onze zoektocht naar een kitten. 

Nathan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *