Informatie,  Zeefdrukken

Onze zoektocht naar de beste inkt

Voor onze zoektocht naar geschikte zeefdruk inkt hebben we een aantal eisen die we aan de inkt stellen. Ten eerste moet de inkt op waterbasis zijn, daarnaast geen stoffen bevatten die het milieu zwaar zouden belasten. Ook moet de inkt makkelijk in gebruik zijn. Boven alles moet de inkt natuurlijk van hoge kwaliteit zijn zodat wij een goeie kwaliteit print kunnen zetten op onze producten die lang blijven zitten, ook na x keer wassen.

Na veel rondkijken kwamen we toch weer uit op de inkt van Siebdruckversand. In de starters set die we hadden gekocht via marktplaats zat inkt van Siebdruckversand, deze was alleen best wel oud en niet zo vloeibaar meer als die zou moeten zijn. Er zit dus wel een houdbaarheidsdatum op. Na veel rondkijken kwamen we toch wel weer uit bij Siebdruckversand. Hun inkten staan garant voor eersteklas textieldrukken en hoogwaardige heldere en extreem wasbare prints.

Voordeel voor ons, de inkten zijn kant en klaar. Ze kunnen dus zo uit de pot gebruikt worden en makkelijk met elkaar worden gemengd tot andere kleuren. De inkt is op waterbasis, zit geen merknaam aan, is niet toxisch, oplosmiddel vrij en vrijwel geurloos. Wat voor ons betere werkomstandigheden betekend. Bovendien is het gemaakt volgens OEKO-TEX® Standard 100 en een goeie bijkomstigheid, de inkt is veganistisch.

Voor ons is niet alleen de inkt belangrijk, ook wat er gebeurd nadat wij hebben gezeefdrukt. Onze inkt is op waterbasis, dus makkelijk uit de zeef te spoelen met water. Mochten wij een hoge oplage hebben gedrukt waardoor de inkt wat meer in de zeef is gaan zitten. Dan kunnen we gebruik maken van een biologisch afbreekbare vloeistof die ons helpt de inkt beter uit de zeef te spoelen.

Heb je nog vragen over onze inkt? Laat het weten in de reacties.

Tot de volgende!

Nathan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *