An Otter Design,  Product

Onze tassen

In deze post wil ik alles over onze tasjes vertellen. Ze staan in onze webshop, dus ga na het lezen van deze post snel kijken!

Net als bij t-shirts komt er veel kijken bij tassen verkopen. Meer dan wij hadden verwacht, maar het proces was super leuk en leerzaam. Het eerste wat we moesten doen was de juiste tas vinden. We hadden natuurlijk een aantal eisen, de kwaliteit moest goed zijn, het moest een tas van 100% biologisch katoen zijn, niet geverfd met chemische kleuringen en natuurlijk niet te duur om in de kopen. Het was dus een lange zoektocht naar de juiste tassen en een leverancier die deze zou kunnen leveren in kleine aantallen. We willen namelijk klein beginnen en steeds meer uitbreiden. We hebben een eerste bestelling gedaan en de tassen goed getest met onze wekelijkse boodschappen. Hierna hebben we er een paar bedrukt en deze verder getest en gewassen. We hebben twee soorten tassen, een gewone tote bag en een tote bag met een opbergzakje waar je het tasje makkelijk in kan opbergen en mee kan nemen in je rugzak of handtas. Zo heb je altijd een tasje bij voor onverwachte boodschappen en hoef je niet elke keer een (plastic) tas te kopen of aan te nemen. 

Onze tassen zijn van Bo Weevil, een bedrijf dat biologische stoffen en producten maakt om te kunnen bedrukken en door te verkopen. Bo Weevil verkoopt alleen in grote hoeveelheden dus wij hebben een andere verkoper gevonden die de kleinere hoeveelheden verkoopt die wij nodig hebben. Deze verkoopt onder andere de biologische stoffen en producten van Bo Weevil. Deze hebben allemaal het GOTS keurmerk. Dit betekent dat er bijvoorbeeld geen kunstmest of pesticiden bij de teelt gebruikt zijn en in elke productie fase gezorgt wordt voor goede arbeidsomstandigheden. 
Nu was het tijd om de tassen te bedrukken. We ontwerpen en drukken alles zelf met de hand, we doen dit met zeefdruk. Een techniek waar je super veel mee kan, maar wij ook nog heel veel over moeten leren. We kennen de basis en dat is voor onze simplistische ontwerpen die we nu hebben genoeg. Maar je kan zo veel meer met zeefdrukken. Hier komt binnenkort ook een serie over op de blog. Omdat we alles dus zelf met de hand drukken is het mogelijk dat er kleine imperfecties of verschillen in kleur ontstaan. We mengen de inkt in batches, hierdoor is (behalve de primaire kleuren) geen batch hetzelfde. Hierdoor is elk product dus uniek en dat vinden wij super leuk. Bij de tassen met opbergzakjes hebben we ons logo op deze zakjes gedrukt zodat je deze goed ziet als je het tasje hierin opbergt. Zo vergeet je nooit waar je het tasje vandaan hebt. Bij de gewone tote bags hebben we nog geen goede plek gevonden om ons logo te drukken, dus weet je een goede plek? Laat het weten in de reacties. 

De inkt die wij gebruiken is op waterbasis, labelvrij, oplosmiddel vrij, niet giftig, heeft het OEKO-TEX® Standard keurmerk en is veganistisch. Allemaal super goede eigenschappen waardoor het een inkt is waar wij graag mee werken. Omdat deze inkt op waterbasis is kan deze makkelijk schoon gemaakt worden van onze zeeframen en andere spullen, hier zijn geen chemische schoonmaakmiddelen voor nodig. Voor een extra schoonmaak beurt gebruiken biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel.
Ondanks dat onze inkt op waterbasis is zijn onze bedrukkingen gewoon wasbestendig. Dit komt omdat wij een fixeermiddel gebruiken. Het is ook mogelijk om de inkt te fixeren met warmte, maar hier hebben wij niet voor gekozen omdat hier een grotere investering voor nodig is. Hier is namelijk een hittepers voor nodig. We hebben bij andere drukkers gezien dat een föhn ook kan werken, dit hebben wij wel geprobeerd maar werkte bij ons niet goed genoeg. Het fixeer middel dat wij gebruiken vinden we veel fijner werken. Het duurt op deze manier alleen wel 72 uur voordat de inkt droog is, waardoor net gedrukte shirtjes ietjes langer moeten wachten tot ze verzonden kunnen worden.

Net als bij onze t-shirts hebben we een beperkte voorraad tassen. We werken nu met een beperkte voorraad, we hebben gewoon geen plek of geld voor een grote voorraad. We proberen natuurlijk alle bestellingen wel zo snel mogelijk de deur uit te sturen. Voor sommige bestellingen zal de verzendtijd maximaal 4 weken zijn, maar in de praktijk gaat dit veel sneller. We willen uiteindelijk graag zo veel mogelijk naar printen on demand, omdat we zo de minste voorraad nodig hebben en speciaal voor jou je tas gaan bedrukken. Dit is ook beter voor het milieu, wanneer een ontwerp niet loopt zitten we niet met onverkoopbare voorraad. 
De tassen zijn verkrijgbaar met 4 verschillende ontwerpen, Pixel de kat, Gladiool, Monstera en school vissen. We hebben twee soorten tassen, een gewone tote bag en een tote bag met een opbergzakje waar je het tasje makkelijk in kan opbergen en mee kan nemen in je rugzak. De gewone tote bag is €12,-, de tote bag met opbergzakje is €15,-. Dit zijn tassen die je vaak opnieuw kan gebruiken, wat super goed is voor het milieu en ze zijn nog leuk ook.

Om jullie een goed beeld te kunnen geven van hoe onze tassen eruit zien hebben we er natuurlijk foto’s van gemaakt. Nathan is fotograaf dus dit is gelukkig redelijk makkelijk te regelen. We hebben helaas nog geen fotoshoot gedaan met model, maar dit gaat we binnenkort wel doen. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we middenin de maatregelen rondom Corona, dus wanneer deze maatregelen opgeheven worden gaan we er weer op uit voor mooie foto’s. We hebben natuurlijk al wel productfotos gemaakt.

In een volgende blogpost komen alle ontwerpen die we hebben aan bod en de inspiratie erachter. Zoals je leest genoeg blogs die eraan komen dus. Wij zijn super trots op onze tassen en hopen dat jullie ze ook super gaaf vinden. Laat weten in de reacties wat je vind van onze tassen. 

Tot de volgende!

Yvette

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *