Achter de schermen,  An Otter Design

Onze eerste product foto’s

Het is al een tijdje geleden, maar deze blog gaat over de eerste product foto’s op de webshop. Nathan is fotograaf, dus we hebben het geluk dat we die niet hoeven in te huren voor onze foto’s. Dat is natuurlijk super handig!
We hadden voor onze productfoto’s een mooie fototafel gebouwd, maar we hadden niet helemaal ingecalculeerd hoe ver we dan van de tafel af moesten staan om een foto te maken van een kledingstuk en niet heel goed nagedacht over de grootte van de achtergrond. De fototafel is dus alleen goed voor kleinere producten zoals de stempels, kaarten, prints, posters en toilet- en make-up tassen die we op de planning hebben staan voor het komende jaar.  

We hebben voor onze allereerste product foto’s een OSB plaat gebruikt. Dit was voor onze ‘proefshirtjes’, die nu niet meer op de webshop staan. De OSB plaat hebben we toen schuin tegen de fototafel gezet en hier steeds een t-shirt op gelegd en een foto gemaakt. We hebben deze foto’s in onze office gemaakt. Het was een beetje improviseren die dag, dus het was niet perfect maar we waren wel tevreden. 

Voor de 2e batch aan productfotos van onze t-shirts en tassen hebben we mijn oude bureau als achtergrond gebruikt. Dit zijn de fotos die nu ook op de webshop staan. We hebben het bureau op de grond gelegd en van bovenaf de foto’s gemaakt. We hebben hier steeds een t-shirt of tas op de achtergrond gelegd en een foto gemaakt. Deze fotos hebben we bij ons thuis gemaakt dus we hadden de extra moeilijkheid van een super nieuwsgierig katje. De producten staan er in ieder geval goed op, we vinden alleen de zwarte achtergrond iets te donker. Dus voor de volgende product foto’s gaan we op zoek naar een lichtere achtergrond. 

Onze product foto’s zijn verre van perfect, we blijven onze foto’s steeds verder perfectioneren. Nathan heeft als fotograaf nog maar weinig met productfotografie gedaan en het is echt een vak apart. We willen graag een mooiere achtergrond voor onze kleding, we waren niet helemaal tevreden over de OSB plaat als achtergrond, maar de zwarte achtergrond van mijn oude bureau is dus eigenlijk wel te donker voor ons. We zijn nu aan het kijken naar een groot stuk behang of stof in een vrolijkere effe kleur als achtergrond. Misschien kunnen we ook proberen om product fotos te maken met een paspop. Ik wil ook nog een betere of mooiere maattabel maken. Die we nu hebben is van onze leverancier, maar hier heb ik ook een leuk idee voor. Dus die komt binnenkort ook op de webshop. 
Laat in de reacties weten wat je vind van onze product foto’s en wat jij denkt dat beter kan! Tips zijn welkom..

Tot de volgende!

Yvette

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *