An Otter Design,  Product

Onze bleach dye t-shirts

Na onze grijze t-shirts werd het tijd voor iets anders. Dit is vooral een project van Nathan. Al een hele tijd (meer dan een jaar) heeft hij het erover om een keer tye dye uit te proberen. Het ziet er altijd zo vrolijk en creatief uit en dat is precies wat wij willen uitstralen met An Otter Design. Dus we zijn het gewoon gaan proberen.  

We hebben onze research gedaan en zijn gaan experimenteren met een paar oude t-shirts. We zijn begonnen met bleach dye, dit is een tye dye principe alleen dan in plaats van met kleurstof is dit met bleek. De bleek verkleurd een donkere stof naar een mooie oranje kleur, maar de bleek zelf wordt er weer helemaal uit gewassen. Om een leuk patroon te krijgen hebben we goed geoefend, we hebben uiteindelijk voor dit swirl patroon gekozen. We rollen de t-shirts op en doen er elastieken omheen, dan gieten we de bleek eroverheen en na een tijdje komt de oranje kleur omhoog. Dan rollen we ze weer uit, spoelen we ze uit en gaan ze in de wasmachine. Omdat dit een proces is dat helemaal met de hand gedaan wordt zijn alle t-shirts uniek. Ze kunnen dus qua kleur en patroon afwijken van de foto’s. Daar kunnen wij geen garantie op geven, maar we proberen natuurlijk wel zo goed mogelijk hetzelfde patroon te maken. 

Zodat je nooit vergeet dat je het t-shirt bij An Otter Design hebt gekocht hebben we ons logo in de nek gezeefdrukt. We hebben dit met grijze inkt gedaan, zo valt het niet heel erg op. 

We hebben net als de vorige keer Tessel gevraagd om model te staan (over die shoot komt binnenkort nog een blog online). Op een avond heeft Nathan model gestaan voor de mannen t-shirts en heb ik de foto’s gemaakt. We hebben de rollen een keer omgedraaid. We hebben namelijk nog geen mannelijk model gevonden. Dus als je er eentje weet of als je zelf model wilt staan, laat het ons zeker weten! 

We hebben een mannen en een vrouwen t-shirt. Het mannen t-shirt heeft een normale pasvorm. Het vrouwen t-shirt is wat losser, als je een strakker t-shirt fijn vind is het verstandig een maatje kleiner te bestellen. Aan de onderkant zit een kleine zijsplit en de mouwen zijn een klein beetje omgevouwen. Van elke stijl maken we maximaal 50 shirtjes. Dit maakt het net iets exclusiever en voor ons ook een leuker proces. Zo kunnen we hierna door om een ander creatief idee uit te werken. We maken een deel voorruit, maar de voorraad zal altijd beperkt zijn. We hebben namelijk niet de plek, tijd en geld om alles in 1 keer te maken. Het is ook heel moeilijk te voorspellen welke maten het snelst verkopen. Volg ons op Instagram voor updates ’s wanneer ze weer beschikbaar zijn.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze t-shirtjes? Kijk snel op de webshop, ze zijn te koop voor €29,95. Gratis verzending vanaf €50,- dus kijk ook even naar onze andere producten. Misschien vind je nog meer leuks..

Tot de volgende!

Yvette

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *