Achter de schermen,  An Otter Design

Hoe blijven wij georganiseerd?

Al een hele tijd zijn we op zoek naar een manier om onszelf georganiseerd te houden. Allerlei agenda’s, op papier en online uitgeprobeerd. Ik hou super veel van lijstjes, maar soms zie je door alle lijstjes niet meer wat je moet doen. Niks werkte dus helemaal goed voor ons. Op Instagram volg ik Bobbin Hood, een bedrijf dat o.a. zeefdruk kits verkoopt. Daar zag ik een projectenbord, dit leek me wel een goede manier om alles op een rijtje te houden. Wij hebben altijd super veel tegelijk lopen en veel te weinig tijd om het te doen, dus we zijn dit op onze eigen manier gaan proberen. 

We hebben het bord gemaakt met wat we in huis hadden: 

  • Foamboard
  • Kraftpapier
  • Washitape (geen punaises voor pixel)
  • Kaartjes ontworpen in fotoshop en uitgeprint

We gebruiken het bord voor twee bedrijven. Het bedrijf van Nathan en ons bedrijf samen. Voor elk bedrijf is er plek voor twee projecten die eigenlijk altijd lopen en twee projecten waar we aan willen werken. Voor An Otter Design lopen de blog en social media projecten altijd en hebben we plek voor twee projecten waar we mee aan de gang gaan daarnaast. We hebben kaartjes ontworpen zodat we makkelijk een project kunnen starten en het er ook nog eens goed uit ziet. 

We mogen pas denken aan een ander project wanneer een project op het bord af is. We schrijven natuurlijk wel al onze ideeën op zodat we ze niet vergeten. Op deze manier zorgen we ervoor dat we gefocused blijven en niet teveel tegelijk doen. De laatste paar maanden hebben we het gevoel dat er teveel gebeurd, maar we niet veel af krijgen. 

Naast dit bord heeft Nathan een papieren agenda en heb ik een bullet journal. Laat me weten in de reacties als je hier meer over wilt weten of van wil zien. Hoe blijf jij georganiseerd?

Tot de volgende!

Yvette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *